La dolçaina

La dolçaina
Cercar
Entreu les paraules:
dissabte, 17 novembre de 2018
Inici arrow Notícies arrow 3er Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou
3er Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou Imprimir Trametre a un amic
escrit per: Administrator   
diumenge, 20 abril de 2008

El passat divendres 8 d’agost es va reunir el jurat del 3r Concurs de Composició per a Gralla. Vila de Salou. El resultat de la seva deliberació va ser el següent: 


El Premi de composició per a dues gralles seques va quedar desert, però es va concedir un accèssit a l’obra:


            Accèssit: “Estrella” amb el pseudònim: ”Petaka”
            Autor: Juan José Gómez Palacios (Vitoria-Gasteiz)           


El Premi de composició a tres veus va decidir-se exequo amb el següent resultat:


            Premi exequo: “Ahorita Torno” amb el pseudònim: ”Macmanus”
            Autor: Javier Pérez de Obanos Oyarbide (Tudela)


            Premi exequo: “El Maletilla” amb el pseudònim: ”Montbaig”
            Autor: José María González Santoro (Viladecans)


L’obertura de pliques va realitzar-se públicament el passat 11 d’agost a la Sala Costa Daurada de Salou.

L’organització se sent molt satisfeta davant la bona participació i de la diversa procedència, que superant les fronteres catalanes (Madrid, l’Aragó, Navarra, els País Valenciá, País Basc i el Regne Unit). És un fet palpable que el nostre concurs creix en importància i en reconeixement.


Jordi Enfedaque i Novell
Grallers La Tarota

http://www.grallerslatarota.org/  

 

 

 

 

 

Reflexions i Conclusions de L’Organització del 3r Concurs de Composició per a Gralla. Vila de salou

Salou, 11 d’agost de 2008

Grallers La Tarota, com a organitzadors del 3r Concurs de Composició per Gralla Vila de Salou, volem deixar constància de les següents reflexions i conclusions:

 

1. L’Organització està gratament satisfeta pel número d’obres participants en el Concurs. En total 33 temes de 19 autors.

2. Amb la voluntat de voler fer arribar el concurs al màxim de compositors possible, s’ha fet un gran esforç de divulgació en el qual també ha participat l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya, fet que comporta un recolzament a la feina que des de Salou realitzem. Aquesta àmplia participació és per a nosaltres un gran premi.

3. Obertes les pliques, ens hem de felicitar en veure que molts compositors participants no únicament són de Catalunya. Han participat autors de Madrid, l’Aragó, Navarra, el País Valenciá, el País Basc i el Regne Unit. És un fet palpable que el nostre concurs creix en importància i en reconeixement.

4. Ens il lusiona veure que el nou repertori resultant d’aquesta convocatòria serà de gran acceptació en el món de la gralla i que en breu serà interpretat per les colles del país. Així complim una de les raons més importants d’aquest concurs: la creació de repertori nou i útil per a les colles de grallers.

5. D’acord amb el punt catorzè de les Bases, iniciarem els tràmits per a la publicació de les obres guanyadors i "finalistes".

6. Malgrat, també hem de dir que ens preocupa molt haver rebut un gran número d’obres que no complien amb les bases del concurs. En especial, no sabem entendre perquè en un concurs on les obres han de ser escrites en algun dels estils tradicionals del Ball de Gralles, es presenten obres que no hi tenen res a veure. Fem autocrítica i entenem que de cara a noves edicions haurem de fer algun document explicatiu, però també hem de demanar més rigorositat als concursant a l’hora de cenyir-se a les bases. Aquest bases són per complir-les i el darrer punt d’aquestes és ben explícit.

7. Sobre les Bases del Concurs també fem autocrítica per mirar de millorar-les i seguir sent un exemple per a altres concursos d’aquest àmbit indicant que:

  Manca especificar del número d’obres per autor i de durada d’aquestes.

  La presentació de les obres en format digital haurien de ser el més homogèniament possible. Per tant hauria de desaparèixer la possibilitat de presentar la còpia digital en àudio i indicar el tipus de só.

  Haver d’indicar el tipus d’obra presentada

 

8. Valorem de manera molt important la rigorositat del jurat en les seves decisions i la flexibilitat que hi ha hagut a l’hora d’interpretar les bases per fer encabir el màxim d’obres en la fases de valoració.

9. Hem encertat en la composició del jurat, en la seva heterogeneïtat i dedicació. Des d’aquí, volem agrair molt sincerament la seva participació i la magnífica vetllada de la nit del divendres 8 d’agost de 2008.

10. Volem agrair a totes aquelles persones, que de forma desinteressada ens han ajudat a divulgar el Concurs. Parlem dels mitjans de Comunicació (premsa, ràdio i televisió) tant d’àmbit local, comarcal, com nacional, d’entitats culturals i, molt especialment, d’una vintena de pàgines Web d’àmbits ben diversos, molts d’ells de gran abast.

11. També volem agrair a l’Ajuntament de Salou i l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat la seva col laboració i patrocini, pendent de les ajudes econòmiques que puguin arribar d’altres institucions.

12. Per aquestes i moltes altres raons creiem que el nostre concurs es consolida, ja que respon als preceptes que persegueix el nostre projecte: La divulgació de l’Instrument, la generació de nou repertori per a la gralla i l’exportació d’un concepte de Salou que és el que volem pel nostre poble: cultura, tradició, renovació, renom en el món de la Cultura Popular i tornar a fer servir la que creiem que és la millor recepta per "fer poble": la Cultura Popular.


Resolució del 3r Concurs de Composició per a Gralla. Vila de Salou

 

8 d’agost de 2008

 

Reunits en l’Hotel Palas Pineda de La Pineda el jurat del 3r Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou:

 

David Soley i Pietro, Jose Guillén i Domingo, Núria Batet i Miracle, Ferran Fabregat i Rodríquez, Jordi Catasús i Corbalán, Natàlia Porté i Cabestany, Indaleci Salas i Moreno, Carles Enfedaque i Novell i Jordi Enfedaque i Novell,

 

Acorden:

 

Primer: No tenir en consideració a l’hora de deliberar el Premi de composició per a dues gralles seques les obres "Misi – 7", "Ball de la Tarasca", "Ball de Bastons (Do)", "Ball de Bastons 2", "Ball" i "Visca el Pa i Visca el Vi", per no complir amb el punt 3r de les bases que indica que "les obres presentades hauran de ser escrites en algun dels estils tradicionals del Ball de Gralles".

 

Segon: No tenir en consideració a l’hora de deliberar el Premi de composició per a dues gralles seques l’obra "Cançó Habanera", ja que excedeix considerablement la tessitura de la gralla seca.

 

Tercer: Després d’una llarga deliberació el jurat del 3r Concurs de Composició per a Gralla. Vila de Salou declara Desert el Premi de composició per a dues gralles seques:

 

Quart: No obstant, el jurat proposa donar un accèssit en la categoria del premi de composició per a dues gralles seques d’acord amb el punt vint-i-unè de les Bases i valorar la següent obra amb 400 €:

 

Accèssit: "Estrella" amb el pseudònim: "Petaka"

Autor: Juan José Gómez Palacios (Vitoria-Gasteiz)

 

Cinquè: A més, el jurat considera declarar com a finalistes del Premi de composició per a dues gralles seques les obres:

 

"Carrer Avall" amb el pseudònim: "Malarraça"

Autor: Francesc Rius (Tarragona)

"Polkeria" amb el pseudònim: "Macmanus"

Autor: Javier Pérez de Obanos Oyarbide (Tudela)

"Masurca Marina" amb el pseudònim: "Marina"

Autor: Enric Montsant i Damià (La Roca del Vallès)

 

Sisè: No tenir en consideració a l’hora de deliberar el Premi de composició a tres veus les obres "Grallada Grillada" i "Marxa Festiva" per no complir amb el punt 3r de les bases que indica que "les obres presentades hauran de ser escrites en algun dels estils tradicionals del Ball de Gralles".

 

Setè: No tenir en consideració a l’hora de deliberar el Premi de composició a tres veus les obres "Atzanos" i "Manolo Camarasa", ja que excedeixen considerablement la tessitura limitada en el punt cinquè de les bases que indica que "cap de les veus podrà situar-se per sota del mi (3)".

 

Vuitè: No tenir en consideració a l’hora de deliberar el Premi de composició a tres veus l’obra "El Bolero de mi amor" presentada sense pseudònim, i per tant, sense respectar el punt 10 de les bases, i que tampoc ha presentat la còpia digital com indica el punt número 9.

 

Novè: Seguit, el jurat del 3r Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou decideix de forma consensuada declarar com a guanyadores exequo del Premi de composició a tres veus les obres:

 

Premi exequo: "Ahorita Torno" amb el pseudònim: "Macmanus"

Autor: Javier Pérez de Obanos Oyarbide (Tudela)

Premi exequo: "El Maletilla" amb el pseudònim: "Montbaig"

Autor: José María González Santoro (Viladecans)

 

Desè: En relació amb aquest decisió, el jurat del 3r Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou decideix augmentar el valor del Premi de composició a tres veus fins als 1400 € dotar cadascuna de les obres premiades amb 700 € cadascuna.

Onzè: El jurat considera declarar com a finalistes Premi de composició a tres veus les obres:

 

"Dragon Khan" amb el pseudònim: "Malarraça"

Autor: Francesc Rius (Tarragona)

"La Tumbona" amb el pseudònim: "Tro"

Autor: Jaume Aguza Sañé (Almosté)

"La Gitaneta" amb el pseudònim: "Montbaig"

Autor: José María González Santoro (Viladecans)

"Salou per Festes" amb el pseudònim: "Petaka"

Autor: Juan José Gómez Palacios (Vitoria-Gasteiz)

 

Dotzè: Tenint en compte el punt primer i catorzè de les Bases que indiquen la voluntat d’estimular la creació de nou repertori per l’instrument i la seva divulgació es decideix proposar a l’organització que, en el supòsit que es publiqui un llibre amb les obres finalistes i guanyadores del concurs, també s’incloguin les següents peces presentades al concurs:

 

"Sol y Sal" amb el pseudònim: "San Nicolás"

Autor: Francisco Jesús López Bégueda (Zaragoza)

"El Salau" amb el pseudònim: "San Nicolás"

Autor: Francisco Jesús López Bégueda (Zaragoza)

"Les Noies de Can Serra" amb el pseudònim: "BXSPG"

Cesc Alexandri i Muchart (Cardedeu)

"Pasdoble Perquè Sí" amb el pseudònim: "L’Andorrà"

Autor: Àngel Vallverdú i Rom (Montbrió del Camp)

 

 

Tretzè: El jurat també vol mostrar les següents consideracions:

 

· Deixar constància de la rigorositat del jurat en l’elecció de les obres premiades

· Deixar constància de la flexibilitat mostrada pel jurat a l’hora de interpretar les bases i permetre encabir el màxim d‘obres possibles en la fase de deliberació del concurs.

· En relació a les bases, es demana que la còpia digital de les obres que indica el punt desè de les Bases no contempli la possibilitat de presentar-la en format àudio i que el só emprat sigui el més homogeni possible.

· També es demana a l’organització que es limiti el número d’obres per autor.

· I per últim, es creu convenient que es facin els esforços necessaris per a que els autors que es presentin en properes edicions del concurs sàpiguen quins estils es consideren tradicionals del ball de gralles.

 

 

º

 


 


Us pengem un comunicat dels Grallers La Tarota, informant d'una errada a les Bases del 3er Concurs de Composició per a gralla Vila de Salou.

 

Benvolguts Amics

Volem comunicar-vos que per un problema en el procés d’impressió en paper de les Bases del 3r Concurs de Composició per a gralla Vila de Salou, aquestes no són les bases amb les que es va convocar aquest concurs el dia 19 de gener de 2008.

Per evitar duplicitat de criteris a l’hora de la presentació d’obres per part dels concursants i en el procés deliberació, l’organització vol comunicar-vos que les bases vàlides i úniques del concurs són les que trobareu penjades a la pàgina web de Grallers La Tarota
http://www.grallerslatarota.org/html/pdf/basesconcurs.pdf 

Tot seguit us les adjuntem a la comunicació i us recordem que encara teniu temps fins al 20 de juny per presentar-vos al concurs.

Us agraïm l’atenció i us demanem que feu arribar aquesta informació a tothom que pugui estar interessat.

Grallers La Tarota

3r Concurs de Composició per a Gralla  Vila de Salou

Bases i Convocatòria 

1.       La raó d’aquest Concurs no és altra que estimular la creació de nous temes per a l’instrument amb vocació d’ús i utilitat.

2.       Les obres presentades hauran de ser inèdites i originals.

3.       Seguint la idea d’ús i utilitat, les obres presentades hauran de ser escrites en algun dels estils tradicionals del Ball de Gralles.

4.       Es convoquen dos premis: un premi per a composicions per a dues gralles seques i un premi per a composicions per a tres gralles. En cap cas s’acceptaran obres amb més de tres veus.

5.       En l’apartat de tres gralles es valorarà especialment l’ús de gralles seques, com a mínim en una de les tres veus, així com l’ús d’instruments a l’abast de la majoria de grups de gralles a qui vagi dirigida l’obra. És per aquesta raó que cap de les veus podrà situar-se per sota del mi (3).

6.       Es permet l’escriptura de la línia del timbal en les obres presentades, encara que no es tindrà en compte a l’hora de valorar l’obra per part del jurat.

7.       El jurat deliberarà i valorarà les peces sobre la qualitat musical i molt especialment per la seva idoneïtat a l’hora de ser interpretades pels grups de gralles actuals i pel seu valor ballable.

8.       Podran participar-hi tots els compositors que ho desitgin excepte els membres del jurat i aquells compositors que hagin estat amonestats o desqualificats en anteriors edicions del concurs. 

9.       Les obres es presentaran impreses sobre paper en format A4 (una còpia) i sense enquadernar, grapar, etc. També s’haurà de presentar una còpia en format digital apte per ser audible amb els programes Encore i Musictime, o en format midi o àudio. En el cas que les obres presentades duguin escrita la línia del timbal, aquesta no ha de ser present en la còpia digital.

10.   Aquestes obres hauran de ser presentades sense signatura dins d’un sobre davant del qual hi figurarà el títol de l’obra, el pseudònim i el premi al qual opta. A l’interior hi haurà d’anar un segon sobre tancat on hi figuri també el títol de la peça i el pseudònim (en el seu exterior), que contindrà el nom i cognoms de l’autor, el seu telèfon, adreça, adreça electrònica i un breu currículum musical.

11.   Cada autor podrà presentar el número d’obres que desitgi.

12.   Cap autor podrà rebre més d’un premi. Per aquesta raó, totes les obres presentades per un mateix autor hauran de ser signades amb el mateix pseudònim. Si algun autor no respectés aquesta norma, les seves obres serien retirades del concurs.

13.   El lliurament i recepció d’obres es realitzarà fins les dues de la tarda del dia 20 de juny de 2008 a l’AJUNTAMENT DE SALOU. REGIDORIA DE CULTURA. Passeig de la Segregació, 4, 43840 SALOU.

14.   Amb voluntat de divulgació, Grallers La Tarota es reserva el dret de poder publicar les obres presentades.

15.   El Jurat estarà format per nou membres relacionats amb el món de la gralla i de la docència musical.

16.   Si es presenta una gran quantitat de temes, aquestes obres passaran una primera fase de selecció a càrrec de l’organització.

17.   El veredicte del jurat serà inapel·lable, i s’anunciarà als guanyadors.

18.   L’obertura de les pliques es durà a terme en acte públic durant la Festa Major d’estiu de Salou de 2008.

19.   Els Premis podran declarar-se deserts.

20.   S’atorgaran els següents premis:

Premi per a dues gralles seques: 900
Premi per a tres gralles: 900
21.   El Jurat es reserva el dret de donar accèssits tant si s’han atorgat els primers premis, com si se n’ha declarat cap de desert.
22.   El lliurament de premis es realitzarà en els transcurs dels actes de la Festa major del 30 d’octubre de Salou de 2008.

23.   Les obres premiades seran interpretades el dia del lliurament de premis per un grup escollit per Grallers La Tarota. 24.   Qualsevol aspecte no previst en les bases serà resolt pels organitzadors.
25.   El fet de participar-hi pressuposa l’acceptació d’aquestes bases.

 
< Anterior   Següent >

cURL error 6: Couldn't resolve host 'dit.dol-i-tab.com'

A feed could not be found at http://benicassim.dol-i-tab.com/index.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1


© 2018 dol-i-tab - Portal de dolçaina i tabal
dol-i-tab | DiT | Benicàssim | Borriana
buy viagra now
cheap free price viagra
buy discount viagra
But Viagra UPS
buy viagra online discount
Buy viagra next day delivery
viagra buy now pay later
buy levitra now
cheap viagra 100mg
cheap pill viagra
cheapest viagra
cheap price viagra
Guaranteed cheapest viagra
buy cheap online now
Buy Viagra Fedex
buy cost low viagra
buy sale viagra
buy cheap viagra online